Arriva gaat op verzoek van de provincies Groningen en Drenthe haar app Via-Go doorontwikkelen voor beide provincies. Binnen twee jaar moet het mogelijk worden om alle functionaliteiten van de app te gebruiken in beide provincies.

Via-Go is een app waarbij het mogelijk is reizen te plannen en in één keer te betalen en bijvoorbeeld vraagafhankelijk vervoer te reserveren. In Groningen en Drenthe moet het straks mogelijk zijn om de Hubtaxi te reserveren via de app.

De Hubtaxi is één van de redenen waarom de provincies de app willen. Het gaat nog niet goed met de vindbaarheid van de vraagafhankelijke taxi. Volgend jaar gelden er al kortingsacties met de taxi en wordt er online advertentieruimte ingekocht.

In de GD-concessie van Qbuzz zit voor de vervoerder ook de verplichting voor een soortgelijke app. Qbuzz werkt hiervoor met de app TURNN, maar de ontwikkeling hiervan is vooralsnog niet van de grond gekomen. Het is niet duidelijk of beide apps straks in volledige functionaliteit naast elkaar bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *