Buslijn 174 kan weer door Sappemeer gaan rijden als de gemeente Midden-Groningen meebetaalt. Dat geeft het provinciebestuur aan.

Een deel van Sappemeer zit sinds begin dit jaar helemaal zonder openbaar vervoer. In december werd treinstation Sappemeer Oost opgeheven en een maand later werd buslijn 174 ingekort tot Zuidbroek.

Na beklag van omwonenden besloot de gemeente te kijken of er iets mogelijk was om de bus terug  te laten keren. Gedeputeerde Staten geeft aan dat het tussen de 150.000 en 200.000 euro per jaar kost om de bus weer door Sappemeer te laten rijden.

Ondanks dat de provincie zich richt op treinstation Hoogezand-Sappemeer is men wel bereid om de busverbinding terug te laten keren. Wel stelt GS als voorwaarde dat de gemeente dan de helft van de jaarlijkse kosten meebetaalt. De gemeente gaat nu naar deze optie kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *