Treinpersoneel van Arriva van de standplaats Leeuwarden en de Vechtdallijnen gaat donderdag staken. Dat gaat ook gevolgen hebben voor Groningen en Drenthe

Het personeel met de standplaatsen Leeuwarden en Groningen rijden allemaal in zowel Groningen als Friesland. Dit betekent dat er donderdag in ieder geval deels geen treinen kunnen rijden, ook in Groningen.

Bij een vorige staking in alleen Leeuwarden werd er door Arriva zelfs voor gekozen de hele treindienst in Groningen en Friesland te schrappen om vooraf duidelijkheid te scheppen. Afhankelijk van de stakingsbereidheid zal de vervoerder hier donderdag misschien opnieuw tot over gaan.

Tussen Emmen en Zwolle, en op de andere Vechtdallijnen, zal donderdag ook worden gestaakt. Volgende week volgt er een nieuwe stakingsdag in Groningen, maar het is nog onduidelijk op welke dat dit zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *