Het interieur van een GTW-trein. Foto: Arriva

De provincie Groningen gaat Arriva in gebreke stellen om het hoge percentage uitgevallen treinritten op de Noordelijke Nevenlijnen.

Gedeputeerde Staten hebben een brief opgesteld aan de vervoerder. Daarin staat dat de provincie voor iedere uitgevallen trein een boete gaat opleggen. De ingebrekestelling volgt na een eerdere waarschuwing in oktober vorig jaar.

Arriva kampt al langere tijd met rituitval, voornamelijk door een hoog ziekteverzuim onder haar personeel. De vervoerder moest na de vorige waarschuwing een verbeterplan indienen, wat door Groningen is afgekeurd.

Een niet-rijdende treinrit kost vanaf nu 2000 euro per keer. Bij niet duidelijke communicatie over de rituitval komt daar nog eens 1000 euro per keer bovenop. Arriva heeft inmiddels een nieuw verbeterplan opgesteld en opgestuurd naar de provincie, die daarover nog een oordeel moet vellen. Zodoende gaat de provincie nog geen boetes opleggen, mogelijk volgt die stap later dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *