Het Hoofdstation in Groningen is het decor van de fotoexpositieserie De Mix Nederland, met de titel Tussen Land en Lucht. Onder deze noemer worden door heel Nederland twaalf exposities georganiseerd, waarvan dit de Groningse editie is.

De Groningse tentoonstelling wordt georganiseerd door Noorderlicht, tijdens haar internationale fotofestival Regenerate. Het is de zevende in de landelijke reeks. De foto’s in de Groningse editie zijn gemaakt door fotografen Jacob Molenhuis en David Vroom. Vroom heeft zich als hedendaagse fotograaf laten inspireren door het werk van Molenhuis voor deze tentoonstelling. Bij alle edities van De Mix wordt namelijk oude fotografie als de basis voor nieuw werk gebruikt.

De tentoonstelling is te zien op het Stadsbalkon tot en met 27 november. Daarnaast is de volledige tentoonstelling sinds 25 augustus te zien in het Museum aan de A. Daar blijven de foto’s hangen tot en met 7 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *