Het werd groots aangekondigd: in februari startte Arriva met het rijden over het spoor in Groningen en Friesland met treinen op HVO-diesel, een biodiesel die tot 90 procent minder uitstoot kan veroorzaken dan traditionele diesel. Inmiddels is de vervoerder alweer gestopt met deze brandstof en over op de reguliere variant.

Door de hoge prijzen van dit moment vindt Arriva de brandstof te duur en daarom rijden de meeste treinen inmiddels niet meer op HVO, zegt een woordvoerder van Arriva in het Financieel Dagblad.

Het blijkt om een tijdelijke maatregel te gaan, genomen om de prijs voor de brandstof niet door te hoeven berekenen aan de reiziger. Wanneer de vervoerder weer overschakelt op HVO is dan ook niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *