Foto: Deutsche Bahn

Arriva lijkt binnenkort in handen te komen van een nieuwe eigenaar. Volgens persbureau Reuters en de Financial Times wil de Amerikaanse investeringsmaatschappij I Squared Capital het bedrijf, actief met voornamelijk treinen in Groningen en Drenthe, overnemen voor 1,68 miljard dollar.

Deutsche Bahn is sinds 2010 eigenaar van Arriva. Sinds enkele jaren willen de Duitsers het bedrijf dat vorig jaar voor 7,5 procent van de omzet van DB zorgde, verkopen. Zo wil het spoorbedrijf financiële ruimte creëren om schulden af te lossen en te investeren in infrastructuur. Eerder werden al delen van Arriva elders in Europa verkocht.

Een deal lijkt nu dichtbij, maar het zal nog wel even duren totdat het bedrijf echt is losgekoppeld van Deutsche Bahn. De verwachting is dat die operatie minstens enkele maanden in beslag zal nemen.

Een gedachte over “Deutsche Bahn dichtbij verkoop Arriva”
  1. Dus nu gaat het Nederlandse belastinggeld naar aandeelhouders van een Amerikaanse investeringsmaatschappij i.p.v. naar Deutsche Bahn.
    Maar ja, men noemt dat marktwerking en dan houdt het nadenken op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *