Misschien vanaf volgend jaar echt het geval?
Misschien vanaf volgend jaar echt het geval?

De gemeente Groningen heeft woensdag in haar Stadsberichten meer informatie vrijgegeven over de waarschijnlijke busdienstregeling van volgend jaar in en rond de stad.

Duidelijk is nu welke routes aan elkaar gekoppeld worden. De huidige routes van lijn 2 tussen Hoofdstation, De Wijert en Eelde en lijn 9 tussen het Noorden van de stad en het Hoofdstation worden aan elkaar gekoppeld. Daarbij gaan de bussen naar Eelde via de Van Iddekingeweg en Overwinningsplein rijden. Dat geldt ook voor lijn 8, welke een volledige ringlijn word ten vanaf het Martini Ziekenhuis door gaat rijden naar beginpunt P+R Hoogkerk. De route tussen Hoofdstation en Hoornsemeer wordt gekoppeld aan de route tussen Hoofdstation en Station Noord via de Korreweg, waardoor Corpus den Hoorn vooralsnog een directe verbinding met de binnenstad terugkrijgt. Sinds de bus niet meer direct naar de Grote Markt vanuit deze wijk rijdt, is het aantal passagiers flink gedaald. Verder wordt de huidige route van lijn 6 tussen Vinkhuizen en het Hoofdstation gekoppeld aan de route van lijn 9 naar De Wijert.

Verder is duidelijk dat de zogeheten Airportliner (de nieuwe directe lijn tussen Groningen Airport Eelde en het Hoofdstation) zal worden uitgevoerd met elektrische voertuigen.

De gemeente Groningen en het OV-bureau bieden op dit moment de mogelijkheid tot inspraak. Dat kan tot en met 22 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *