Station Europapark in gebruik genomen

Machinisten en conducteurs van Arriva met standplaats Groningen gaan dinsdagochtend tijdens de spits staken.

Vakbond VVMC is al een tijdje in onderhandeling met de vervoerder over een nieuwe CAO. Het personeel wil arbeidsvoorwaarden die dichterbij die van de collega’s van de NS liggen. Volgens de VVMC willen de vervoerders waarmee op dit moment al een tijdje wordt onderhandeld (Arriva en Syntus) op geen enkele wijze tegemoet komen aan de wensen van haar personeel.

“Helaas constateren wij al maanden dat Arriva en Syntus de VVMC op geen enkele wijze tegemoet wil komen. Dit betreuren wij ten zeerste. Uiteraard zijn wij bereid om in overleg te treden voor het
waarborgen van de veiligheid tijdens de acties. Deze aankondiging is tijdig gedaan zodat Arriva voldoende tijd heeft om maatregelen te treffen. Tijdens de staking zullen wij trachten de reiziger zoveel mogelijk te ontzien zodat deze daar zo min mogelijk last van ondervindt”, aldus vakbondsbestuurder Wim Eilert.

De staking betekent voor reizigers dat zij tot 9:00 uur dinsdagochtend geen gebruik kunnen maken van de regionale treinen in Groningen. De NS rijden wel tussen Groningen en Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *