Vanaf april kunnen kantoormedewerkers onderweg naar kantoor al starten met de dag. Drenthe Tours biedt hen de Kantoorbus, voorzien van alle gemakken die men ook op kantoor heeft.

De bus is bedoeld als maatregel tegen de files die naar verwachting uit zullen breiden rond Groningen tijdens het ombouwen van de zuidelijke ringweg. Daarmee wordt de reistijd voor automobilisten ook langer. De Kantoorbus mag, net als het openbaar vervoer, gebruikmaken van vrijliggende busbanen en is daardoor wel snel op de bestemming.

Er wordt samengewerkt met organisaties als het OV-bureau en Groningen Bereikbaar. Volgens Klaas Jan de Vries van Drenthe Tours is dat onder meer voor de routevoering. “In overleg met Groningen Bereikbaar en belangstellende bedrijven bepalen we de routes. De eerste zal van Groningen naar Assen gaan.”

Onderweg moet de bus gaan rijden langs bedrijven als Unive, de NAM, RVO en de provincie Drenthe. Belangrijk daarbij is dat de route wordt uitgevoerd als lijndienst, maar dat passagiers wel gebruik maken van een gereserveerde stoel. Die stoel is een volledige werkplek met veel beenruimte, een tafeltje, stopcontact en USB-poort. Daarnaast zijn in de bus ook een printer en een koffiezetapparaat aanwezig. Uiteraard maakt een wifi-verbinding het geheel af.

“We willen van- en naar het Europapark in Groningen gaan rijden, wellicht via het UMCG”, aldus De Vries. “Wanneer de dienst aanslaat willen we uitbreiden naar bijvoorbeeld Roden en Leek.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *