Op Koningsdag in Groningen worden er veel bezoekers verwacht in de binnenstad. Vanwege het Koninklijk bezoek geldt er een autoverbod in een groot deel van de binnenstad en zijn parkeergarages Pelsterstraat, Provinciehuis, Pathé, Museum en Rademarkt gesloten voor binnenkomende auto’s. Geadviseerd wordt te parkeren op een P+R-terrein rond de stad en verder te reizen met de bus.

Parkeren en verder reizen kan op de volgende locaties:

  • P+R Reitdiep (bij de Reitdiephaven langs N355): met Q-link 1 2x per uur
  • P+R Kardinge (bij afrit Kardinge langs de oostelijke ringweg): met Q-link 3 en 4 gezamenlijk 8x per uur
  • P+R Meerstad (bij afrit Meerstad langs de oostelijke ring aan de Driebondsweg): met Q-link 5 2x per uur
  • P+R Euroborg/P3 (tussen Europaweg en Bornholmstraat): met Q-link 2 2x per uur, overstappen bij UMCG Noord op andere Q-link richting Hoofdstation
  • P+R Haren (langs de A28 bij afrit Haren/Paterswolde): met Q-link 5 en 6 gezamenlijk minimaal 6x per uur
  • P+R Hoogkerk (langs de A7 en N372 bij Hoogkerk): met Q-link 3 en 4 gezamenlijk 8x per uur

Op alle P+R-locaties is het Citybuskaartje te koop. Daarmee kan met maximaal vijf personen voor zes euro heen-en-terug naar de binnenstad en door Groningen worden gereisd. Bij alleen reizen is de OV-chipkaart of het 2,50-Eurokaartje een goedkopere mogelijkheid, met meerdere personen is de Citybuskaart goedkoper.

Door het Koninklijk bezoek rijden de bussen niet over de Grote Markt. Alle Q-links, uitgezonderd lijn 2, stoppen aan de Turfsingel ter hoogte van de Sint Jansstraat (een kleine vijf minuten lopen van de Koninklijke route) of Zuiderdiep (zo’n tien minuten lopen van de Vismarkt, waar het eindpodium van de Koninklijke route staat).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *