Tijdens het Koninklijk bezoek in de binnenstad van Groningen worden tienduizenden mensen verwacht. Zij krijgen het advies om per fiets of openbaar vervoer naar de stad te komen. Intussen rijden veel bussen een omleiding vanwege het Koninklijk bezoek. Hoe kom je nu precies op de plek waar je wil kijken?

Belangrijk om te weten is dat de Koninklijke route op zo’n tien tot vijftien minuten lopen van het Hoofdstation ligt. Er rijden ook bussen vanaf het Hoofdstation. De lijnen 1, 3, 4, 5, 10 en 163 rijden richting de binnenstad. Ze stoppen in tegenstelling tot normaal niet op de Grote Markt, maar aan de Diepenring ter hoogte van de Sint Jansstraat. Vanaf daar is de Koninklijke route ongeeer vijf minuten lopen.

Op de Westerhaven en in het Noorderplantsoen worden grote vrijmarkten gehouden. De Westerhaven is bereikbaar met buslijnen 7, 8, 9, 35 en 39. In- en uitstappen kan direct bij de Westerhaven. De vrijmarkt in het Noorderplantsoen is bereikbaar met lijn 9, in- en uitstappen bij bushalte Verlengde Visserstraat (de eerste halte na de Westerhaven).

Op onderstaande kaart (klik om uit te vergroten) zijn alle busroutes rond de binnenstad op Koningsdag zichtbaar, evenals looproutes en belangrijke bushaltes. Op Koningsdag zelf wordt met bijvoorbeeld tekstkarren gecommuniceerd waar langsgelopen kan worden en waar het te druk is of wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *