Foto: Twitter/Jorne Bonte

Op Koningsdag vindt op de drafbaan in het Stadspark Kingsland Festival plaats. Hoe kom je daar in de drukte van Koningsdag?

De drafbaan ligt op zo’n twintig minuten lopen vanaf het station. Er rijden bussen, ook vanuit de regio, die in de buurt van de evenementenlocatie komen.

Vanaf het station rijdt lijn 10 richting het Hoornsemeer. Vanaf de tweede bushalte na het station (halte Concourslaan) is het nog ongeveer tien minuten lopen naar de drafbaan. Daarnaast rijden de Q-links 3 en 4 richting respectievelijk Leek en Roden naar de halte Verzetsstrijderslaan (eveneens de tweede halte vanaf het station). Vanaf daar is het ook ongeveer tien minuten lopen naar de drafbaan. Bij de halte Verzetsstrijderslaan stoppen naast de Q-links ook rechtstreekse bussen uit Drachten, Oosterwolde en Surhuisterveen. Vanuit deze plaatsen is reizen via het Hoofdstation niet nodig.

Op onderstaande kaart (klik om te vergroten) is te zien hoe je het Stadspark kunt bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *