Morgen wordt er gestaakt in het openbaar vervoer. Vervoerder Qbuzz weet nog niet hoeveel chauffeurs er gaan rijden, maar als er genoeg chauffeurs zijn, dan worden deze in principe als eerste ingezet op vooraf geselecteerde buslijnen.

Qbuzz rijdt onderstaande lijnen onder voorbehoud.

  • Q-link 3 (traject P+R Hoogkerk – Loefzijde v.v.); minimaal elk half uur
  • Q-link 5 (traject P+R Haren – P+R Haren v.v.); minimaal elk half uur
  • Lijn 7 (Vinkhuizen – De Wijert Noord v.v.); minimaal elk half uur, met extra bussen tussen het Hoofdstation en De Wijert Noord
  • Lijn 10 (traject Hoofdstation – Martini Ziekenhuis v.v.); minimaal elk half uur
  • Q-link 15 (Hoofdstation – Zernike Campus v.v.); minimaal iedere tien minuten
  • Lijn 50 (Assen – Groningen v.v.); minimaal eens per uur, met waar mogelijk extra ritten tussen Groningen en Haren
  • Airportlink 100 (Groningen – Airport Eelde v.v.); volgens dienstregeling
  • Lijn 110 (traject Gieten – Assen v.v.); minimaal eens per uur
  • Qliner 300 (Emmen – Groningen v.v.); minimaal eens per uur, vanaf 7:00 uur ritten vanuit Emmen
  • Lijn 417 (normaal Nachtbus, nu speciale ringlijn P+R Hoogkerk – Peize – Roden – Leek – P+R Hoogkerk v.v.); minimaal eens per half uur, aansluitend op Q-link 3 op P+R Hoogkerk. Lijn 417 stopt bij de haltes in Peize, Roden en Leek niet bij de reguliere instaphaltes van lijn 3 en 4, maar aan de overzijde van de weg. Een uitzondering hierop zijn de haltes tussen Leek en de A7. In Roden stopt lijn 417 niet bij de haltes Schultelaan, Bevrijdingsplantsoen, Statenlaan, Vijfde Verloting en Kastelenlaan. In Leek stopt lijn 417 alleen bij de haltes Centrum, Lijnbaan (om de hoek bij de halte Euroweg) en op de haltes tussen Leek en de A7.

De genoemde frequenties gelden in de ochtendspits, tussen 7:00 en 9:00 uur, dus onder voorbehoud. Wanneer de lijnen ‘s ochtends rijden, dan kunnen reizigers er van uitgaan dat zij in de middagspits ook terug kunnen met dezelfde lijn.

Qbuzz adviseert vanaf 6:00 uur dinsdagochtend de berichtgeving op haar site in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *