De proef met OVpay in het noorden gaat verder. Nadat het al mogelijk is met een contactloze betaling in- en uit te checken in de bus, kan dat straks ook bij Arriva op de Noordelijke Nevenlijnen in Groningen en Friesland.

Vanaf woensdag kan in- en uitchecken met een contactloze betaling bij de paaltjes en poortjes van Arriva op de stations. Net als bij de proef in de bussen van Qbuzz worden de reizen van één dag bij elkaar opgeteld en in één keer afgeschreven als een pinbetaling.

Voorlopig werkt het in- en uitchecken op deze wijze alleen nog tegen vol tarief, zonder abonnement. Het is daarnaast belangrijk om de bankpas uit de portemonnee te halen om op de juiste wijze contact te maken met de kaartlezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *