Busreizigers kunnen uitkijken naar een verbetering van de dienstverlening. Het OV-bureau Groningen Drenthe gaat kijken naar mogelijkheden om de komende tijd de kwaliteit daarvan voor reizigers te verbeteren.

Het dagelijks bestuur, bestaande uit de vervoersgedeputeerden van Drenthe en Groningen en wethouder met deze post uit de gemeente Groningen hebben dit aan het bureau gevraagd. Dit alles moet worden gerealiseerd met geld van het kabinet, waarmee de tekorten van het OV-bureau gedekt kunnen worden.

Het bureau denkt zelf wat verbeteringen betreft bijvoorbeeld aan de inzet van OV-ambassadeurs om zo mensen met een WMO-pas op de mogelijkheden van het busvervoer te wijzen. Ook maatregelen rondom de zuidelijke ringweg in de stad worden genoemd. Daar wordt volgend jaar een belangrijk gedeelte van afgesloten: het nieuwe Julianaplein wordt aangesloten op de bestaande en nieuwe wegen tussen maart en september.

OV-bureau-voorzitter Johan Hamster, ook gedeputeerde in Groningen, kijkt ernaar uit: “na corona, de stakingen eerder dit jaar en de uitval van bussen door een tekort aan buschauffeurs, ben ik blij weer voorzichtig te kunnen gaan bouwen aan het OV in Groningen en Drenthe.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *