Wat kost een reis vanaf een P+R?

Gebruikers van een P+R-terrein in Groningen, Haren (A28) en Leek (A7) kunnen tegen een speciaal tarief met de bus van en naar de stad reizen.

Voor zes euro mogen maximaal vijf personen op dezelfde dag heen en terug reizen op het Citybuskaartje. Dit ticket is vooraf te koop in de webshop van Qbuzz, maar ook te koop in de bus op één van de haltes bij de P+R-terreinen bij de chauffeur via pinbetaling.

Het ticket is na vertrek één uur heen geldig, op de terugweg ook één uur na vertrek. Overstappen binnen de stad Groningen (binnen zone 1000) is mogelijk.

Daarnaast is er het P+R-maandabonnement. Bij dit abonnement is het mogelijk om voor 40 euro per maand vanaf de P+R-terreinen in Groningen en Haren (niet Leek) onbeperkt van en naar de stad te reizen voor één persoon. Dit abonnement is ook verkrijgbaar via de Qbuzz-webshop.

Parkeren op de P+R-terreinen is gratis, behalve op Euroborg/P3. Mensen die op saldo met een OV-chipkaart met de bus hebben gereisd of een P+R-abonnement op hun chipkaart hebben staan kunnen na terugkomst bij het terrein de kaart scannen bij de betaalautomaat op het terrein om gratis uit te rijden.