Enkele machinisten van vervoerder Arriva in het noorden doen een boekje open over de werksfeer bij het bedrijf. Tegen RTV Noord zeggen ze dat die slecht is door de perikelen rond het treinvervoer van het bedrijf.

De groep spreekt zich anoniem uit, uit angst voor represailles van hun baas. ¨Als Arriva hoort dat ik hieraan meewerk, word ik op staande voet ontslagen¨, zegt één van hen. Ze spreken over een slechte sfeer bij het bedrijf in Groningen. ¨Iedereen spuwt de hele dag zijn gal over Arriva. Dat is anders dan anders. Natuurlijk is iedereen wel eens chagrijnig, maar het is nu echt bedroevend slecht.¨

Het personeel zou haast alleen nog maar praten over bijvoorbeeld de volle ziekenborg en de te strak geplande dienstroosters. ¨Als ik bijvoorbeeld vertraging heb op mijn rit tussen Veendam en Groningen, vertrek ik te laat met mijn aansluitende trein naar Leeuwarden.¨ Ook klaagt de groep over het personeelstekort. ¨Vooral jonge machinisten worden steeds maar in dienst geroepen, die durven geen nee te zeggen.¨

De laatste tijd vallen er met regelmaat treinritten uit, volgens Arriva door een hoog ziekteverzuim, waardoor er een tekort aan personeel is. De machinisten vragen zich af of dat wel de echte reden van de problemen is. ¨Alles wordt maar op corona afgeschoven. Natuurlijk speelt dat een rol, maar zo lang ik al bij Arriva werk is de formatie niet op orde geweest. Arriva zegt nu dat de formatie in oktober of november weer op orde is. Ik moet daar om lachen. Er gaan de komende maanden meerdere machinisten met collega´s met pensioen en sommigen stappen over naar de NS.¨ De groep machinisten raadt tot slot beginnende collega´s aan naar de NS te gaan. ¨Ook daar zijn problemen, maar het betaalt wel beter.¨

Arriva zegt in een reactie tegen RTV Noord dat het voor het bedrijf essentieel is dat alle collega´s met een goed gevoel naar hun werk gaan. Verder herhaalt de vervoerder last te hebben van een hoog ziekteverzuim en dat er in Groningen geen sprake is van een structureel tekort aan personeel.

3 gedachte over “Arriva-machinisten doen boekje open over slechte werksfeer”
  1. Zolang de openbare aanbestedingen er zijn wordt er over de ruggen van het personeel gekort of ingezet . Dat is het probleem ze schrijven veel te laag in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *